Vuosikokous

Tämän vuoden vuosikokous pidettiin Helsingin kaupungin Kampin palvelukeskuksessa 28.3.2019 alkaen klo 18.00. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jukka Saastamoinen ja sihteeriksi Anna Leväsalmi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Marita Kononen ja Eino Styrman.

Kokouksessa käsiteltiin edellisen vuoden toimintakertomus, tilit sekä luettiin toiminnantarkastajan lausunto, vahvistettiin edellisen vuoden tilit ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille. Tilikauden tulos oli tappiolla 264€.

Vuoden merkittävimmät tapahtumat olivat seuran 70-vuotisijuhlat heinäkuussa Kiuruvedellä ja Mykyrokkatilaisuus marraskuussa Marjatta-koululla Haagassa. Juuret-mitali jaettiin seuran pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille, Kiuruveden kaupungille. Juhlavuoden kunniaksi seuraa muistettiin rahalahjoituksilla, mitkä jatkossa käytetään Juuret-stipendeinä.70-vuotisjuhlan kunniaksi seura alkoi myydä ”Kiuruveden pitäjänhistoriallista karttaa” Juuret-stipendirahaston kartuttamiseksi. Seurassa oli vuodenvaihteessa 124 jäsentä, lisäystä 8, jäsenyydestä eronneita 2.

Hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2019 ja jäsenmaksut (15€/vuosi ja 150€/ainaisjäsen).

Hallituksen jäseniksi erovuoroisina valittiin uudelleen Irja Akgez ja Erkki Partanen varsinaisina jäseninä ja varajäseneksi Marita Kononen. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Anna Leväsalmi, Juho Remes, Heli Tikkanen ja Uolevi Kärkkäinen ja varajäsen Aulis Vannekoski.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Jarmo Paikkala ja varalle Jukka Saastamoinen.

Vuosikokous päätti kutsua hallituksen ehdotuksesta seuran pitkäaikaisen toiminnantarkastajan Jarmo Paikkalan seuran kunniajäseneksi. Kokoukseen osallistui 12 jäsentä.

-Vuosikokouksen jälkeen kirjailija Heidi Jaatinen kertoi viime syksyllä ilmestyneestä kirjastaan Koski sen syntyvaiheista, henkilöistä ja paikoista, joista kirjassa mainitaan.

-Kiuruvesi-seuran alkuaikojen eräs merkkihenkilö oli Evi Jäderholm, joka tuki seuran toimintaa taloudellisesti. Hän myös lahjoitti varojaan Kiuruvedelle mm. kirkon alttaritaulua varten. Evin tyttären tytär Anja Hinkkanen kertoi innokkaalle kuulujakunnalle mummostaan. Kuulijoita oli vajaat kolmekymmentä.

Toimintasuunnitelma 2019                                                                            

  1. Vuosikokous Kampin palvelukeskuksessa 28.03.
  2. Vuosikokouksen yhteydessä kirjailija Heidi Jaatisen esitys kirjastaan Koski
  3. Heidin jälkeen Anja Hinkkasen muisteluja mummostaan Evi Jäderholmista
  4. Päiväretki Porvooseen J.L. Runeberg laivalla kesäkuu
  5. Juuret-stipendi Kiuruveden Lukion vuoden 2019 ylioppilaalle 01.06.2019
  6. Maalaiskaupunginteatteri päivä auki
  7. Juuret-mitalin luovutus 17.7.2019
  8. Kaupungin vastaanotto, päivä auki
  9. Kesäteatteri pääkaupunki seudulla elokuu
  10. Mykyrokkajuhla 17.11.2019

Kohdat 3 ja 8 voivat ajallisesti olla vaihtoehtoisia riippuen kesäteattereiden ohjelmistojen aikatauluista.

Yhteistoiminnassa muiden savolaisseurojen kanssa osallistutaan ainakin seuraavaan tapahtumaan.

”Voe tokkiisa-muikkuja”, Savolaisseurojen yhteistilaisuus, tammikuussa 2020