Keskiviikkona 13.7.2016 Iskelmäviikon avajaisissa jaettiin Juuret-mitali, jonka tänä vuonna sai kotiseutuneuvos Seppo Kononen.

Torstaina vajaat kaksikymmentä jäsentä osallistui seuran tukemana Kirkkokonserttiin, jossa oopperalaulajat Johanna ja Pertti Rusanen esittivät pianisti Pami Karvosen säestämänä musiikkia mm. Lauri Kokkosen Viimeiset kiusaukset oopperasta ja suomaista hengellistä musiikkia.

Perjantaina oli perinteinen kaupungin vastaanotto ja kaupungin tarjoama lounas Iltalypsyssä. Sen yhteydessä ex-kansanedustaja Eero Lämsä kukitettiin. Hänet oli vuosikokouksessa kutsuttu seuran kunniajäseneksi.

Maittavan lounaan jälkeen siirryttiin Kiurusaliin, jossa ohjelmassa oli valtiopäivämies Heikki Tikkasen (Hingunniemi) elämäntyötä käsittelevä seminaari. Tilaisuuden avasi kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka. Esitelmöitsijöinä professori Raimo Väyrynen ja peruskoulunopettaja Maila Ovaska, jotka molemmat korostivat Heikki Tikkasen merkitystä Pohjois-Savon ja Kiuruveden kehittämisessä. Myös hänen veljensä sanomalehtimies Paavo Tikkasen ansioista kerrottiin. Tilaisuuden päätti Pyhäjärven kaupunginjohtaja, Tikkasen suvun päämies Veikko Tikkasen loppusanat, jossa hän elävästi kertoi Olli Tikkasen osuudesta Pyhäjärven pitäjän syntyyn sekä hankkeesta, jolla valtiopäivämies Heikki Tikkasta muistettaisiin. Tilaisuuden järjestelyistä vastasivat Kiuruvesi-seura, Tikkasten sukuseura ja kaupungin sivistystoimi.

Iltapäivällä vierailimme vielä Eläinsairaalassa Hingunniemessä. Siellä saimme laajan ja asiantuntevan esityksen sairaalan toiminnasta. Koska Eläinsairaala on myös Helsingin Yliopiston harjoittelulaitos erikoistuville eläinlääkäreille, totesimme, että jatkossa Kiuruveteen voidaan liittää sana: yliopistokaupunki.