JÄSENKIRJE 1.2015                                                                                                   28.1.2015

 

Valoa kohti! Kun ollaan ajankierrossa tammikuun lopussa, voidaan hyvällä syyllä todeta, että valo voittaa pimeyden, vaikkakin kukonaskelin.

Kiuruvesi-seuran vuosikokous 2015

Seuran tämän vuoden vuosikokous pidetään 29.3.2015 klo 13–15 Monitomikeskus Lumossa, Vantaan Korsossa. Katuosoite on Urpiaisentie 14. Kokouksessa käsitellään tavanomaisten vuosikokousasioiden lisäksi seuran sääntöjen muutosasioita. Näihin muutoksiin palataan seuraavassa jäsenkirjeessä, jossa myös tarkennettu vuosikokousasialista. Laita päivä muistiin ja tule vaikuttamaan!

Vuosikokouksen jälkeen Eero Huttunen (Muuraismäen Sampon poika) tulee esittelemään ja kertomaan vapaaehtoisvoimin kootusta ”Kirkonkylän historia” projektista, jossa on koottu menneiden aikojen valokuvia sekä tietoja ja tapahtumia pääasiassa vielä elossa olevilta henkilöiltä. Työn tuloksia esiteltiin heinäkuussa Kiurusalissa ja tietojen kerääminen jatkuu. On hyvin toivottavaa, että tilaisuus olisi nk. interaktiivinen niin, että osanottajat voisivat tuoda omia muistojaan esiin. Jo kerättyyn materiaaliin voi käydä tutustumassa Kotiseutuyhdistyksen internetsivuilta: www.kiuruvedenkotiseutuyhdistys.fi.

Jäsenmaksu 2015

Jäsenmaksu vuodelle 2015 pysyy entisenä eli 15€/henkilö, samoin ainaisjäsenmaksu, joka on 150€. Jäsenmaksu pyydetään maksamaan 31.3.2015mennessä. Oheisessa liitteenä olevassa laskussa ovat pankkitilitiedot.                                                                        

Toimintakertomus 2014

Kertomus Kiuruvesi-seuran toiminnasta löytyy seuran internet-sivuilta: www.kiuruvesiseura.fi. Se on saatavilla paperiversiona myös vuosikokouksessa ja se lähetetään erikseen sitä pyytäneelle postissa. Yhteydenotot seuran sihteerille Anna Leväsalmelle puh. 040 724 8137 tai sähköpostilla anna.levasalmi@valmet.com.

 

Toimintasuunnitelma 2015 (alustava)

  1. Vuosikokous                                                                                                    29.3.
  • Kokouksen yhteydessä esitys Kirkonkylän historiasta (Eero Huttunen)
  1. Retki Suomenlinnaan                                                                                    touko-kesäkuu
  2. Juuret-mitalin luovutus Iskelmäviikon avajaisissa                                 15.7.
  3. Maaseutukaupungin teatteriesitys Iskelmäviikolla                                 pvm. avoin
  4. Kiuruveden kaupungin vastaanotto Iskelmäviikolla                               pvm. avoin
  5. Kiuruvesi-seuran Golf                                                                                   19.7.
  6. Retki Nuuksioon luontokeskus Haltiaan                                                   elokuu
  7. Mykyrokkajuhla                                                                                             (ennen isänpäivää)

 

Yhteistoiminnassa muiden Savolaisseurojen kanssa osallistutaan ainakin seuraavaan tapahtumaan  ”Voe tokkiinsa muikkuja”  Paikkana on Ravintola Kaisaniemi ja aika 31.01.

Kianto-konsertti Savoy-teatterissa 18.2.2015 klo 19.00

Kiuruvesi-syntyinen Seppo Kämäräinen (Majoon poikia) toimii Kuhmossa erilaisissa toimittaja- ja kirjailijahommissa. Hän on pyytänyt viestittämään viime kesänä päivänvalon saaneesta Kianto-konsertista. 2014 tuli kuluneeksi 140 vuotta Ilmari Kiannon syntymästä. Juhlavuoden kunniaksi valmistui Kiannon runotuotantoon perustuva draamakonsertti ”Rämsänrannan runoruhtinas.”  Konsertissa kuullaan 11 Kiannon runoihin sävellettyä laulua. Lisäksi on Raija-Liisa Kiannon kirjoittama runo ja kuusi runotekstiä Vexi Salmelta. Kaikki laulut on säveltänyt Risto Vähäsarja. Konsertin käsikirjoitus on Seppo Kämäräisen käsialaa ja toimii myös kertojana.

Päärooleissa ovat oopperalaulaja Esa Ruuttunen Ryysyrannan Jooseppina, Martti Niskanen Kiantona, Juha Vähäsarja Urho Kekkosena, Naisvoimaa edustavat Eija-Riitta Airo-Karttunen (Ikin vaimo Elsa-Maria), Katri Kantola (piika Aino-kaino) ja Helena Vähäsarja-Haataja.

Kuorossa laulavat: Meeri Keränen, Lioudmila Julkunen, Pertti Karjalainen, Pekka Jauhonen, Sisko Haataja ja Lea Niskanen.

Liput: 20€, eläkeläiset 15€, työttömät ja opiskelijat 10€.

Ilmari Kiannon runotekstit luovat konserttiin humoristista, mutta myös haikeaa tunnelmaa. Sitä täydentävät Vexi Salmen räväkät lohkaisut ja Risto Vähäsarjan tunnetusti tarttuvat sävelet.

Järjestäjänä on Ilmari Kianto-seura

 

Kiuruvesi-seuran hallitus