Hiljaisuus auttaa stressissä

Jos olet töistä tai vaikka pienten lasten hoitamisesta stressaantunut, tai suorittajatyyppi, jonka on vaikea irrottautua hektisestä työmoodista, kokeile hiljaisuuden retriittiä! Saat apua pysähtymisestä ja mindfulness-tekniikasta eli tietoisuustaidoista.
Hiljaisuuden retriitissä laskeudutaan hiljaisuuden olotilaan, jolloin mieli ja ajatusten virta tyyntyvät ja kehokin rentoutuu. Joenvarren Seurahuoneella Kiuruvedellä voi kokeilla hiljaisuuden retriittiä maaliskuussa KM, mindfulness-ohjaaja Anita Paanasen johdolla. Anita on suorittanut mindfulness-ohjaajan opinnot, hän vetää retriittejä ja mindfulness-kursseja sekä toimii työyhteisövalmentajana.

Ohjelma 16- 18.3.2018

Joenvarren Seurahuoneella Kiuruvedellä järjestetään viikonlopun mittainen hiljaisuuden retriitti 16- 18.3.2018. Lähellä asuville annetaan mahdollisuus yöpyä kotona tai osallistua retriittiin vain lauantaina. Joenvarren Seurahuoneella on tarjolla 4 kpl kahden hengen huoneita.
Anita Paananen toteaa että jaettu hiljaisuus on hyvä kokemus, tila toimii hyvin, ja ohjaajakin pääsee käymään ajatuksiaan, vaikka retriitin onnistumisen kannattelu on ohjaajan vastuulla. Retriitin alussa sovitaan yhteiset säännöt, että ilmapiiri ja ympäristö ovat turvallisia ja luottamuksellisia. Kotoa ollaan poissa kaksi yötä. On myös varustauduttava ulkoiluvarustein, jos haluaa ulkoilla päivien aikana. Mahdollisuus on myös saunomiseen lauantaina. Retriittiin kokoontuva porukka päättää, milloin ollaan hiljaa ja milloin puhutaan. Perjantai-iltana tutustutaan toisiin sekä tilaan. Lauantaina pidetään pitkä hiljaisuuden päivä ja sunnuntaina retriitti jatkuu hiljaisuudella ja mindfulness-harjoitteilla. Lopuksi puretaan kokemuksia. Maaseutu on hyvä paikka retriitille, sillä luonto antaa energiaa ja auttaa rauhoittumaan.

Hinnat:

Retriitti
Lauantai: hinta 120 euroa, sis. virvokkeet ja lounaan
Lauantai ja sunnuntai: hinta yhteensä 150 euroa, sis. virvokkeet ja lounaan

Majoitus
1h huone 80 euroa/vrk, aamupala 10 euroa, sisältää saunomisen lauantaina
2h huone 90 euroa/vrk, aamupala 10 euroa/hlö, sisältää saunomisen lauantaina
Illallinen lauantaina 30 euroa/ hlö.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 9.3. mennessä

Anita Paananen, anita.paananen@mieliasia.fi, puh. 044-252 0061
www.mieliasia.fi

Majoitusvaraukset: Joenvarren Seurahuone, paivi.harmoinen@gmail.com, puh.
045-894 1333
www.joenvarrenseurahuone.fi