Iskelmäviikon avajaisissa Kiuruvedellä 13.7.2016 luovutettiin 2016 Juuret-mitali kotiseutuneuvos Seppo Konoselle. Hän on syntynyt vuonna 1945 Luupuvedellä ja päässyt ylioppilaaksi Kiuruveden Yhteislyseosta 1961. Päätyönsä toimittajana hän teki Savon Sanomissa, jossa hän työskenteli vuoteen 2014 asti. Senkin jälkeen hän on kirjoittanut useisiin pitäjänlehtiin.

Seppo Kononen, joka tunnetaan nimimerkillä ”Kono” on toiminut aktiivisesti kotiseututyössä nykyisellä asuinpaikkakunnallaan Kaavilla ja on toiminut mm. Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten hallituksessa. Seppo on tunnettu Savon kielen taitaja ja hän on ollut myös Savon kielen seuran puheenjohtaja.

Musiikki on ollut Sepolle rakas harrastus ja hän onkin esiintynyt monissa pelimanni-yhtyeiden kokoonpanoissa soittaen mandoliinia, viulua ja huuliharppua. Kaustisilla hän on ollut esiintymässä monet vuodet.

Seppo Kononen on erinomainen esimerkki henkilöstä, joka on säilyttänyt juurensa ja arvostanut niitä, olipa kyseessä synnyinseutu (Luupuvesi) nykyinen asuinpaikka (Kaavi) tai Savon kieli. Hän on mielenkiintoisella tavalla yhdistänyt elämäntyössään kirjoittamisen, kotiseututyön ja kansanmusiikin. On poikkeuksellista, että joku kykenee samaistumaan näin laaja-alaisesti kasvuympäristöönsä ja vielä jakamaan kokemuksiaan kanssaihmisille tavalla, joka saa vastaanottajansa hyvälle mielelle.

Kotiseutuneuvos Seppo Konosen sanomalehtimies- ja kotiseututyötä on arvostettu monin tavoin: 1983 hänelle myönnettiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto. Vuonna 2011 hänelle myönnettiin Suomen Kuvalehden journalistipalkinto ja viime vuonna Suomen Tasavallan presidentti myönsi Seppo Konoselle kotiseutuneuvoksen arvonimen.

Lämpimät onnittelut Sepolle!